PMP Buzău se pregătește de alegeri interne

Președintele interimar al PMP Buzău, deputatul de Galați Cătălin Cristache  și președinte executiv al PMP, Marius Pașcan  au avut astăzi o întâlnire la Liceul Pedagogic cu membrii de partid în cadrul ședinței Consiliului Executiv Județean al organizației. În cadrul întrevederii au discutat despre problemele organizatorice dar și despre proiectele în derulare ale PMP: ,,Alegerea primarilor în două tururi” și ,,Nu pensiilor speciale pentru politicieni”. În jurul prânzului cei doi lideri veniți de la București, au poposit mai apoi la sediul organizației buzoiene unde au ținut o conferință de presă. Printre subiectele abordate au fost alegerile interne din cadrul PMP Buzău, atacuri asupra foștilor lideri ai organizației buzoiene, deputatul Adrian Mocanu și senatorul Dorin Bădulescu, violențele de vineri seară de la protestul diasporei din Piața Victoria.

În ceea ce privește organizația buzoiană, Cătălin Cristache a declarat că de la preluarea intermatului a constatat că nu sunt plecări din PMP, în afară de parlamentarii Adrian Mocanu și Dorin Bădulescu. ,,Mă ocup de organizație, de pregătirea alegerilor, de coagularea PMP-iștilor veniți de la început în proiectul Traian Băsescu. Până acum am constatat la o lună și jumătate, două luni de când sunt numit președinte ale organizației, că nu sunt plecări din organizație, în afara celor doi. Într-adevăr, dumnealor, prin metodele specifice Clanului Mocanu de la Buzău, încearcă să cumpere cât mai mulți oameni ca să-i atragă alături de ei, dar totuși n-au reușit până la acest moment. Organizațiile au mai rămas cam aceleași. Au mai plecat câțiva oameni, dar nesemnificativ”, a menționat Cătălin Cristache, președintele interimar PMP Buzău.  

  Acesta a mai declarat că în următoarea perioadă, organizația PMP se pregătește de alegeri interne, în cadrul cărora va fi desemnată o nouă conducere. ,,PMP-ul la Buzău își va alege în următoarea perioadă, cred că undeva septembrie-octombrie, o conducere locală. Eu mă ocup doar până la alegeri, să vedem cine va fi președintele”, a mai spus Cătălin Cristache. Deputatul de Galați a mai adăugat că organizația județeană a PMP are la acest moment peste 1.300 de membri: ,,PMP Buzău, din baza de date pe care am consultat-o chiar acum 2 săptămâni, 1.387 de membri erau cu adeziune verificată, au fost sunați și verificați oamenii și îi avem alături de noi. Înainte de venirea celor doi (n.red. Adrian Mocanu și Dorin Bădulescu), partidul avea 1.100, iar acum sunt undeva la 1300 și ceva. Au venit oameni și au rămas alături de noi.”

,,Practic, nu toată baza de date nu a ajuns la Centru. O să vedem că avem și aici, adeziunile care nu au fost introduse în baza de date, pentru că deocamdată nu avem încă structura necesară. O să ne vină calculatorul săptămâna viitoare și o să începem să introducem, pentru că avem foarte multe adeziuni. Foarte multe adeziuni presupune în jur de 300, care sunt  aici la noi și pe care trebuie să le introducem în baza de date. Adeziuni noi”, a completat consilier municipal PMP, Gheorghe Vasile.

La rândul său, președinte executiv al PMP, Marius Pașcan, referindu-se la deputatul Adrian Mocanu și senatorul Dorin Bădulescu a menționat că un partid trebuie construit pe anumite valori: ,,Nu ai cum să construiești în politică ceva pe termen lung, cu această tipologie, de oameni derutați, înstrăinați de valori morale elementare. Câtă vreme nu ai un echilibru moral interior elementar, nu ai cum să pretinzi să faci politică, pentru că politică nu faci pentru tine. Se presupune că în viața ta personală ești un om echilibrat, un model, ești un reper și le transmiți celorlalți, din postura identității tale care este absolut meritorie, le exporți experiență, bunăstare, ceea ce ai reușit să acumulezi în viața ta interioară le dai pozitiv celorlalți, ori nici nu știu nici ce vorbesc de azi pe mâine. Ce să le transmită pozitiv celorlalți? Ce reper identitar poți să reprezinți? Poate unul al ticăloșiei, al mârșăviei morale care abundă din păcate în politică și în Parlamentul României. Dar de asemenea oameni trebuie scăpat, ei trebuie îndepărtați de politică, pentru că sunt toxici.” 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: