Victor Ponta renunță la șefia PSD, dar nu și la cea de premier

victorVictor Ponta a trimis astăzi, prin intermediul Facebook, o scrisoare către colegii de partid, prin care își explică gestul de autosuspendare de la șefia partidului.Scrisoarea este adresată principalilor colaboratori din PSD, respectiv Rovana Plumb,președinta CN PSD, Andrei Dolineaschi, Secretar General al PSD,membrilor BPN ai PSD și ai Comitetului Executiv ai PSD.Rovana Plumb a preluat conducerea interimară a PSD.Iată ce exprimă Victor Ponta în scrisoarea sa:

Stimați colegi, prieteni si camarazi politici,

Sunt din 2002 membru PSD și sunt convins că întreaga mea viață politică se va desfășura doar alături de acest partid si de valorile pe care le reprezintă. Vreau să vă multumesc încă o data dvs. și tuturor membrilor PSD pentru onoarea supremă pe care mi-ați facut-o in 20 Februarie 2010 atunci când m-ați ales ca lider al vostru.

Deți erau momente cumplit de grele pentru partid și pentru tară, am reusit în peste 5 ani de bătălii politice să îndeplinim cele mai multe din așteptările românilor care ne-au votat. Ați fost mereu alături de mine, iar solidaritatea noastră ca echipă de conducere a PSD a fost un element determinant.

Am reușit împreună să obținem cel mai mare număr de aleși locali, parlamentari și europarlamentari din istoria noastră ca partid. Ne-am comparat în performanțe electorale si de guvernare cu momentele în care Partidul nostru a fost condus de Ion Iliescu și Adrian Năstase și am reușit să păstrăm PSD ca principala forța politică în România – singurul reprezentant legitim al social-democrației. Dar sunt conștient și responsabil de faptul că am pierdut din nou alegerile prezidențiale din 2014, chiar dacă am obținut cel mai mare număr de voturi din anul 2000. Este o realitate și o provocare pentru noi in viitor!

Pană atunci, însă, urmează anul 2016 – un alt an extrem de important pentru PSD și pentru România! Bătălia va fi foarte dură pentru că, iată, toți cei care au slujit și au reprezentat Regimul Băsescu revin azi în funcții și fac ceea ce știu alături de Klaus Iohannis. Iar cei care în mod naiv credeau în noiembrie că „și-au luat țara înapoi” încep să înțeleagă că, de fapt, alții au profitat de ei ca să pună iar stăpânire pe România!

PSD a fost și va fi mereu singurul partid în care am activat politic, pe care îl iubesc și cu care mă voi mândri mereu. Am încercat să fiu un plus pentru partid și un lider cu care să vă mândriți. Nu am considerat niciodată că poziția sau funcția mea personală sunt mai importante decât imaginea și performanța partidului.

Avem de partea noastră rezultatele incontestabile ale guvernării: creștere și dezvoltare economică, am restituit pensii și salarii, am relansat fondurile europene, investițiile în școli, spitale și infrastructură. Și cred cu tărie că Guvernarea alături de UNPR si ALDE este performantă și în folosul României. Iar toată enrgia și puterea mea le voi dedica actului de guvernare.

Exista însă și o situație nouă, specială, față de care trebuie să reacționez: președintele PSD este anchetat de DNA (nu contează cum și de ce!). Și alți colegi ai noțtri au renunțat temporar la funcțiile politice pentru a-și lămuri situația juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum!

Pentru a nu lăsa ca această situație să afecteze PSD, vă aduc la cunostință decizia mea de nu mai ocupa nicio funcție de conducere în Partid până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovația față de acuzațiile aduse (în ce mă privețte nu funcționează prezumția de nevinovăție prevăzută de Constituție!). În cazul în care nu voi avea o soluție a justiției în acest sens până la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio funcție și voi lupta din simpla și onoranta calitate de membru de partid.

Am toată convingerea și încrederea ca Rovana Plumb, Andrei Dolineaschi, Liviu Dragnea și ceilalți colegi vor asigura cu succes conducerea Partidului în această perioadă, iar eu îmi voi face alături de ei, ca Prim Ministru și membru de partid, datoria fată de PSD și față de milioanele de români care au fost și sunt alături de noi.

Vă mulțumesc

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: