Evenimentul sportiv al primăverii la Buzău: meciul de rugby România – Belgia, de sâmbătă! „Stejarii” au sosit deja la Buzău

Naţionala de rugby a României continuă campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019, urmând ca sâmbătă, 10 martie, ora 13.00, ,,Stejarii” să întâlnească, la Buzău, Belgia. Pentru această partidă, a patra din Rugby Europe International Championship 2018, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 31 de jucători, din care 17 formează pachetul de înaintare şi 14 sunt jucători de treisferturi. Faţă de lotul care a pregătit meciul cu Rusia, sunt câteva modificări, alăturându-se “Stejarilor” Cristi Chirică, Jack Cobden, Robert Neagu şi Dumani Siphosethu Mtya, în timp ce Marius Antonescu, Stephen Shennan şi Vlad Nistor au fost lăsaţi la echipele de club.

Din jucătorii convocaţi, cei mai mulţi provin de la campioana României, 8 de la Timişoara Saracens, 7 sunt de la Steaua, 5 de la CSM Ştiinţa Baia Mare, 5 de la CSM Bucureşti şi 1 de la Dinamo, 4 joacă în Franţa şi unul în Anglia. Echipa se află deja la Buzău, unde va pregăti meciul din această săptămână, cu Belgia. “Meciul cu Belgia este următorul pas în campania de calificare la Cupa Mondială. Trebuie să ne respectăm adversarul şi să fim concentraţi 100% pentru această partidă. Este important că dupăp victoria cu Rusia moralul băieţilor a crescut, dorim ca de la meci la meci să creştem ca joc. Va fi o săptămână intensă de pregătire, obiectivul acestei partide fiind victoria cu bonusul ofensiv”, a declarat Lynn Howells, antrenorul României. Lotul care pregăteşte meciul cu Belgia:

 • PILIERI: Ionel Badiu (Timişoara Saracens), Mihăiţă Lazăr (Castres), Constantin Pristaviţa (Ştiinţa Baia Mare), Alexandru Ţăruş (Sale Sharks), Alexandru Gordaş (CSA Steaua)
 • TALONEURI: Andrei Rădoi (Timişoara Saracens), Florin Bardaşu (Ştiinţa Baia Mare), Marian Căpăţână (Timişoara Saracens)
 • LINIA A DOUA: Johannes Van Heerden (CSM Bucureşti), Valentin Popârlan (Timişoara Saracens), Adrian Motoc (Racing 92), Dumani Siphosethu Mtya (Ştiinţa Baia Mare)
 • LINIA A TREIA: Stelian Burcea (CSM Bucureşti), Andrei Gorcioaia (Massy), Kuselo Moyake (CSA Steaua), Cristi Chirică (Ştiinţa Baia Mare), Răzvan Ilisescu (Blagnac)
 • MIJLOCAŞI LA GRĂMADĂ: Florin Surugiu (CSA Steaua ), Tudorel Bratu (CS Dinamo), Valentin Calafeteanu (CSM Bucureşti)
 • MIJLOCAŞI LA DESCHIDERE: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Tudor Boldor (CSA Steaua)
 • CENTRI: Jack Umaga (Timişoara Saracens), Paula Kinikinilau (CSM Bucureşti), Sione Fakaosilea (Ştiinţa Baia Mare)
 • ARIPI: Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), Tangimana Fonovai (Timişoara Saracens), Jack Cobden (CSM Bucureşti), Robert Neagu (CSA Steaua)
 • FUNDAŞI: Cătălin Fercu (Timişoara Saracens), Marius Simionescu (Timişoara Saracens)
 • STAFF: Lynn Howells (antrenor principal), Massimo Cuttitta (antrenor înaintare), Rob Moffat (antrenor treisferturi), Olivier Rieg (preparator fizic)

,,Stejarii” se pot califica la Cupa Mondială din Japonia în urma rezultatelor pe care le vor obtine în sezonul 2017-2018, cumulat, astfel:

 • dacă ocupă primul loc în Rugby Europe Championship 2017/2018;
 • dacă se clasează pe locul 2 în Rugby Europe Championship, 2017/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia;
 • dacă se clasează după echipa calificată direct şi se impune într-un meci cu Portugalia, câştigătoarea Rugby Europe Trophy şi apoi în barajul tur-retur cu Samoa
 • dacă se impune în turneul de recalificare din noiembrie la care vor mai participa Canada, o echipă din Africa şi una din Asia sau Oceania.